gallery/uusi logo_valkoinen copy

HUOM! Ethän erehdyksessä sekoita minua toiseen täysin samannimiseen koiraharrastajaan!
T: Tanja Mäkipää / Kennel Nicolen, Kennelliiton jäsen
 
ÄLÄ OSTA REKISTERÖIMÄTÖNTÄ PENTUA!!
- Rekisteröimätön koira on aina sekarotuinen!
- Rekisteritodistuksen puuttumiseen on aina joku syy (liian tiheä pennuttaminen, sekarotuinen pentue, sairaat vanhemmat tms.)
- Ostaessasi rekisteröimättömän pennun saatat olla mukana tukemassa pentutehtailua tai Suomessakin esiintynyttä pentujen salakuljetusta.

 

 

Olemme havannankoiriin hurahtanut nykyisin kaksihenkinen perhe Akaan Viialasta, lapsemme ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa. Asumme miehen kanssa noin puolen tunnin matkan päässä Tampereelta etelään, Akaa sijaitsee noin 30km Tampereelta. Talomme sijaitsee aivan maaseudun rauhassa peltojen ja metsien ympäröimänä, luonnon rauhassa. Perheeseemme kuuluu meidän kaksijalkaisten lisäksi nelijalkaisia rakkaita perheenjäseniä - havannankoiria. Koirat kulkevat mukanamme kaikkialla ja saavat olla kaikkialla kodissamme. 

 

Koiraharrastus ja rakkaus eläimiin, erityisesti koiriin sai alkunsa jo lapsena. Lapsuudenkodissani oli paljon eläimiä, taskukenguruista hevosiin, kissoihin ja koiriin. Eläimet ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Koiraharrastus on meille elämäntapa ja havannat osa perhettämme. Koiriemme hyvinvointi on meille erityisen tärkeää. Uusi kotimme on pitkälti suunniteltu koiraperheen tarpeita vastaaviksi. Ulkona meillä on monta hehtaaria omaa maata (peltoa ja metsää), missä koirat saavat juosta vapaana, liikkua ja temmeltää, olla mukana kaikissa meidän puuhissa. Näiden sydäntenvaltaajien kanssa harrastamme lisäksi mm. näyttelyitä ja agilityä, metsässä liikkumista, lenkkeilyä, puutarhanjoitoa jne.

 

Ennen lasten syntymää koirinamme olivat tiibetinspanielirouvat ”Pitsi” ja ”Padi” sekä phalenenarttu ”Panda”. Lasten synnyttyä keskityimme omaan jälkikasvuumme ja koiraharrastus jäi sivuun. Lasten kasvettua jo isommiksi ja nyt kaikkien lennettyä pesästäkin, on rakas harrastus taas noussut osaksi elämäämme. Koirarotu vaihtunut havannankoiraksi ja tämä ihana rotu on hurmannut meidän perheen kokonaan.

 

Olen käynyt Kasvattajan peruskurssin v.1987 ja Kasvattajan jatkokurssin v.2008.

Olemme kasvattaneet 4 tiibetinspanielipentuetta v.1989-1991, yhden phalenepentueen v.1992

ja ensimmäisen havannankoirapentueen v.2008.

 

Sain kennelnimen Nicolen vuonna 1990. Kennelnimen historia liittyy silloisen tiibetinspanielini

nimeen (Pir-Pauken Nicole eli ”Pitsi”). ”Pitsi” ei suinkaan ollut ensimmäinen koirani, mutta

ensimmäinen kääpiökoirani. Ensimmäisen koirani sain 12-vuotiaana. ”Nelli” oli saksanpaimen-

koira ja sen kanssa harrastimme tokoa ja jonkun verran näyttelyitä.  Mieheni lisättiin kennelnimen

toiseksi haltijaksi vuonna 1992. Olemme allekirjoittaneet SKL:n kasvattajasitoumuksen. Olemme

jäseninä Suomen Kennelliitossa, Havannalaiset Ry:ssä, Sukoka Ry:ssä, Suomen Kääpiökoiratyhdistyksessä ja Toijalan Seudun Koirakerhossa.

 

 

 

Kasvatustyömme tapahtuu pienimuotoisesti kotioloissa perheen keskellä. Pentueita syntyy harvakseltaan ja tarkkaan harkituista yhdistelmistä, joista on aina pyrkimyksenä jättää jotain myös itselle tulevaisuuden kasvatustyötä ajatellen joko omaan kotiimme tai useimmiten sijoitukseen yhteistyökykyiseen perheeseen. Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia havannankoiria rakastaviin koteihin lemmikeiksi, harrastuskavereiksi ja rakastetuiksi perheenjäseniksi.

 

Pentuetta suunnitellessamme pyrimme huolellisesti valitsemaan nartullemme sellaisen uroksen, joka sopii sille parhaiten luonteen, tyypin, sukutaustan ym. eri ominaisuuksien perusteella. Näyttelymenestys on kiva lisä, mutta ei tärkein asia jalostusvalintoja tehdessä. Keskusteluissa kokeneiden, pitkään havannalaisia kasvattavien kasvattajien saan arvokkaita mielipideitä miettimilleni yhdistelmille, sillä heillä on monesti ”hiljaista” tietoa koirien sukutaulussa olevista esi-isistä ja -äideistä. Käytämme jalostukseen ainoastaan terveitä ja tutkittuja koiria (silmä- ja polvitarkastus).

 

Pennut kasvavat keskellä perheen arkielämää, tapaavat ihmisiä ja oman perheen koiria. Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 vkon ikäisinä eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja rekisteröitynä. Uusi omistaja saa mukaansa hoito-ohjeet ja pentupaketin, joka sisältää tarvikkeita ja penturuokaa ensimmäisiksi viikoiksi. Maksamme uuden omistajan ensimmäisen vuoden jäsenyyden Havannalaiset Ry yhdistykseen.

 

Toivomme uusilta omistajilta aktiivista yhteydenpitoa. Haluamme seurata koiriemme jälkeläisten elämää niiden koko loppuelämän ajan.

          

-Tanja

 

 

 

Tietoa meistä

gallery/meista-logo2

Me

Pennut

gallery/meista-logo3
gallery/rop 7.9.14-2
gallery/talo_small